Select Page

Flyg till Bangkok

Thailands huvudstad har en storstadspuls utan dess like – och flyger man till Bangkok är man garanterad att bli många upplevelser rikare. Många resenärer inleder sin resa med en storstadsupplevelse innan de letar sig mot lugnare oaser i landet.

Bangkok med sina åttafiliga avenyer och pulserande kanaler, gourmetrestauranger och marknader är en klar vinnare bland populärast resmål. Trånga gränder, konstiga museer och så klart heliga tempel är vad som hör vardagen till i denna metropol.

Det tropiska klimatet med temperaturer på i genomsnitt 25-30 grader under hela året, är också en stor dragningsfaktor till varför så många väljer detta som resmål.

Billiga flyg till Bangkok

Från Stockholm – Arlanda (ARN) och Göteborg – Landvetter (GOT) går många flyg till Bangkok (BKK).

Man kan hitta direktflyg till Bangkok men det är normalt att en del avgångar kräver en eller två mellanlandningar. Man landar på Bangkok International Airport (BKK), som är den näst mest trafikerade flygplatsen i Thailand. Den ligger cirka 25 kilometer från centrala Bangkok. Därifrån kan man ta både flygbuss och lokala bussar in till staden om man vill resa billigt. Även taxi och minibussar finns till tjänst men det kostar självfallet lite mer än det förstnämnda alternativet.

Till Bangkok reser du med bl.a. Norwegian Air Shuttle, Thai Airways och SAS Scandinavian Airlines.

Kom ihåg att den täta trafiken och de långa avstånden gör att det är svårt att ta sig fram till fots. Det smidigaste och bästa sättet att ta sig fram i Bangkok, är med taxi. De flesta resor inom centrum kostar inte mer än 20 kronor och ska man bara åka en kort sträcka så kan man alltid testa en klassisk tuk-tuk, som kostar cirka tio kronor. Miljövänligt, billigt och smidigt!

Bra att ha i åtanke när du ska boka biljetter till Bangkok

När du reser till Bangkok som kommer du att behöva ha med dig en giltig resehandling i form av ett pass eller ett nationellt ID-kort. Visum, som gäller i 30 dagar, får du där på flygplatsen. Och skulle du vilja förlänga det så går det lätt att ordna där. Har du frågor som rör uppehållstillstånd och visum, kontakta Thailands ambassad i Stockholm för att erhålla rätt svar. Innan du reser iväg se också till att ha en giltig och bra reseförsäkring. De flesta sjukhus i Thailand kräver att man visar en försäkring eller förhandsbetalar innan de kan börja någon vård. Detta även i krissituationer. Inför din resa till Bangkok så rekommenderas du att vaccinera dig mot hepatit A och mot hepatit B. Det är också bra att känna till att den thailändska kungen är högt aktad i landet så yttra inte något kränkande mot kungahuset för det kan i värsta fall leda till fängelsestraff då det betraktas som ett allvarligt brott mot lagstiftningen. Ett tips är att se över lagarna kring införsel av läkemedel till Thailand om du använder men även ska ta med dig specifik medicin. För t.ex. så är en del ADHD-mediciner förbjudna att ta in i landet.

Upplevelser i Bangkok

Det är inte föga känt att den thailändska huvudstaden har blivit ett allt populärare resmål och med sitt hektiska och kaotiska folkliv, lockar det till sig äventyrslystna resenärer.

Missa inte:

Grand Palace och Wat Phra Kaeo. Templet Wat Phra Kaeo rymmer Thailands inte till storleken, största klenod, smaragdbuddhan. Människor från hela Thailand kommer hit för att visa vördnad och buddhan är en del av Grand Palace, ett storslaget tempelkomplex i guld. Det är den största sevärdheten i Thailand så bäst är det om man går dit tidigt på morgonen (8:30) eller strax innan de stänger (15:30) då det är mindre folk där då.

Siam Square. I de tusentals butikerna kan man köpa allt från begagnade böcker och Gucci-skor till hantverk och lyxbilar.

Amnoen Saduak. En marknad där alla försäljare har sina varor på båtar – något utöver det vanliga att uppleva.

Chatuchak. Marknaden som varje helg lockar besökare med sina hela 8000 marknadsstånd – billigt, roligt, enormt och inget för den som vill spara pengar.

Ayuthaya. Strax norr om Bangkok ligger denna tempelstad som var Thailands huvudstad mellan 1350 och 1767. Rester av buddhastatyer och tempelruiner är hur tempelstaden är idag. Hit tar du dig på en timme med tåg och priset på biljett brukar kosta runt 80 baht.

Båttur. Ta båten från Tha Sathorn och upplev Bangkok via vatten. En biljett kostar 13 baht (ca 2,50 kronor) och du kommer att förstå att det är ett billigt pris att betala med tanke på vad du får för pengarna. Du ser Bangkok från den bästa sidan och befinner dig dessutom i det levande flodlivet. Båten passerar templet Wat Arun, mäktiga Grand Palace och kontrar med att även glida förbi simplare bostäder på pålar. Hoppa av vid Phra Pinklao och ta en kort promenad för att uppleva Bangkok bortom det turistiga och hektiska.