Select Page

Flyg till Berlin

Europas coolaste stad är utan tvekan Berlin. Stadens nattliv, dagens kulturskatter, historiska torg, kyrkor och byggnader, caféer, barer och shopping – allt på nära avstånd hem. Tysklands huvudstad är ett resmål värt att besöka om och om igen. Sedan Berlin-muren föll så har stadens östtyska delar förändrats och charmen i området är ett måste för alla resenärer.

Billiga flyg till Berlin

Från Stockholm – Arlanda (ARN) och Göteborg – Landvetter (GOT) går det många direktflyg till Berlin. Den största flygplatsen i Berlin heter Tegel International Airport (TXL) och den trafikeras av de flesta internationella flygbolagen. Det är även utgångspunkten för många nationella flyglinjer. Var 45:e minut går det flygbussar från flygplatsen till Berlins centrum. Det går även att ta taxi till och från flygplatsen. Observera att tåget som går till en station vid namn ”Tegel” inte avser flygplatsen utan en liten ort – varifrån det inte finns förbindelse med flygplatsen.

Berlins andra flygplats, Schönefeld (SXF) trafikeras främst av lågprisbolag som exempelvis Germanwings och Ryanair). Från Schönefeld går det lokaltåg till Berlins centrum men det går också att ta taxi eller flygbuss. Intill Schönefeld kommer framöver en ny flygplats att öppna; Berlin Brandenburg Airport (BER).

I sökfunktionen ovan kan du hitta de bästa och billigaste resorna till Berlin.

Att tänka på när du ska resa till Berlin

Berlin är en spännande stad att besöka och återvända till. Efter Berlin-murens fall har mycket hänt och i det forna Östberlin finns många spännande platser att besöka. I området East Central; Kreuzberg, Friedrichshain och Prenzlauer Berg finns det längsta delen av Berlin-muren fortfarande kvar. I East Central går det att uppleva den konstnärliga och bohemiska livsstilen och där finns många mysiga caféer och barer. Berlin har modern och smidig kollektivtrafik. Vissa bussar och spårvagnar går dygnet runt.

Upplevelser i Berlin

I alla guideböcker om Berlin står det om storslagna sevärdheter som ingen bör missa som besöker Berlin. Brandenburger Tor, Alexanderplatz & Berlinmuren. Stadens historiska centrum finns i området Mitte, som passande nog ligger mitt i Berlin. Det finns ett Museum Pass att köpa som ger innehavaren gratis inträde på cirka 55 museer. Men Berlin har mycket mer att erbjuda.

Missa inte:

Nattliv. Metropolen Berlin sägs ha över 200 nattklubbar. Där finns något för alla oavsett ålder och musiksmak även om dansmusik är mest populärt. De flesta klubbar har öppet torsdag, fredag och lördag Vissa ställen har öppet till 02.00 eller 03.00. Några ställen har öppet tills morgonen kommer och det finns även vissa dansställen som har öppet till måndag morgon.

Spionstationen Teufelsberg. På toppen av ett berg väster om Berlin finns en gammal övergiven sevärdhet. På toppen av det drygt 120 meter höga, konstgjorda berget finns en gammal spionstation. Tornet användes under kalla kriget så att NSA kunde tjuvlyssna på Sovjetisk radio. Idag är spionstationen en övergiven plats – och därmed även en spännande och annorlunda sevärdhet.

Tropical Island. Endast sju mil sydost om Berlin finns Europas största vattenäventyr. Flera pooler, vattenrutschkanor och laguner att svalka sig i. Dessutom finns där regnskog och underhållning i form av shower och uppträdanden.