Select Page

Flyg till Italien

Europas historiska vagga Italien välkomnar besökare året runt. Landet, som till sin geografiska form, påminner om en stövel erbjuder spännande kultur, god mat, vacker natur och långa härliga stränder. Det sydeuropeiska landet med dess moderna infrastruktur gör det lätt för resenärerna att åka tur och retur till antiken.

Italien, med sitt medelhavsklimat, har i genomsnitt högre temperatur än i Sverige.

Under sommaren kan det bli riktigt varmt och då lockar svalkande bad från någon av landets många stränder. Många besökare passar på att upptäcka städerna under hösten och våren då vädret passar bra till att flanera runt i en storstad. I norra Italien breder Alperna ut sig och där erbjuds storslagen skidåkning under vinterhalvåret.

Landet som är känt för sin fantastiska mat gör inte någon resenär besviken. Pizza (framförallt den kända napolitanska pizzan), otaliga sorters pasta, kött, fisk och grönsaker är värt ett besök i sig. Lägg till goda viner och fantastisk glass – vilket annat land kan erbjuda en sådan god matresa?

Billiga flyg till Italien

Från Stockholm – Arlanda (ARN) och Göteborg – Landvetter (GOT) går det många direktflyg till Italien. Några populära destinationer är Rom, Milano, Sicilien och Venedig. Italien är ett populärt resmål och under högsäsongen är det högt tryck på såväl sevärdheter som hotell. Det är bra att vara ute i god tid för att hitta de billigaste flygbiljetterna till Italien. Resultaten i sökfunktionen ger flera förslag på bra flygalternativ.

Att tänka på när du ska resa till Italien

Italien är ett av EU:s Schengenländer vilka avskaffat sina gränskontroller. Även om pass inte ska behövas vid resa till Italien måste resenärer kunna identifiera sig med antingen pass eller ett nationellt ID-kort (vanliga körkort fungerar inte). Med tanke på Sveriges utökade gränskontroller är det viktigt att kunna identifiera sig även vid hemresa.

Det är bra att ha med sig ett Europeiskt sjukvårdskort om olyckan skulle vara framme. Ett sådant kort beställs från Försäkringskassan. En kopia på reseförsäkringen, som tillhör hemförsäkringen, är också bra att ha med sig.

Italien har samma tidszon som Sverige och landets valuta är Euro. Wifi är utbrett och finns tillgängligt på de flesta restauranger och hotell. Öppettiderna för affärer är ungefär som i Sverige men middagar brukar ätas senare än hemma.

Sevärdheter och saker att göra i Italien

Landet erbjuder allt från historiska platser, bra shopping till underbar mat och kulturella evenemang. Oavsett om du reser till norra eller södra delarna av landet finns det massor att upptäcka. Allt från historiska sevärdheter som Colosseum och Venedigs kanaler till pittoreska byar med lokalt producerat vin och hemlagad mat.

Missa inte

Pisa. En tur till Pisa kan inkludera både kultur och gastronomi. Det är inte ofta ett kyrktorn utgör huvudattraktionen, men i Pisa är dess lutande torn mer besökt än domkyrkan intill. Tornet började byggas redan 1137 och lutade innan det ens var färdigbyggt. Pisa ligger i Toscana, ett område känt för sina goda viner.

Capri. En vacker ö utanför Neapelbukten. En sällsamt fin plats där svensken Axel Munthe levde och verkade i villa San Michele. Ett besök på Capri går utmärkt att kombinera med den vackra Amalfikusten och ruinstaden Pompeji.

Venedig. Världsarvet Venedig med sina kanaler är bäst att besöka innan området sjunker och skapar Italiens största dykattraktion. Staden är byggd på vatten och upplevs bäst genom att åka gondol i dess vackra kanaler alternativt det billigare alternativet, vaporetto, vattenbussen.