Select Page

Flyg till Mallorca

Mallorca med sitt varma klimat, fartfyllda badorter och ett enormt utbud av restauranger, barer och klubbar är ett klart favoritresmål. Vare sig man vill boka flyg till Mallorca för en avslappnad weekend eller ett flyg till Palma för att dansa natten lång, så är det en resa man sent kommer att glömma. Billiga flyg till Mallorca och billiga flyg till Palma inte är så svårt att hitta och boka en charterresa är något som är väldigt förmånligt.

Billiga flyg till Mallorca

Från Stockholm – Arlanda (ARN) och Göteborg – Landvetter (GOT) går många direktflyg till Mallorca och flygningen brukar ta mellan 3-4 timmar beroende på flygplats.

Man flyger till Palma, Mallorcas internationella flygplats (PMI), som ligger enbart 8 km ifrån centrum. Flygplatsen är Spaniens tredje största och under sommarmånaderna är den den mest trafikerade i Europa. Man tar sig lättast från flygplatsen med hjälp av buss. Busstrafiken är väl utbyggt och det är lätt att ta sig runt ön generellt via lokaltrafiken. Just från flygplatsen är det busslinje 1 man ska ta och priset brukar ligga på 1,85 Euro.

Att hyra bil är vanligt förkommande då det underlättar att ta sig runt på egen hand och upptäcka ön på eget bevåg. Hyr man bil i en vecka så kostar det cirka 1600 kr och då tillkommer det bensin.

Mallorca med sina turistorter drar väldigt många svenska turister till sig varje år. Från Sverige går det direktflyg till Mallorca och under sommarsäsongen går det charterflyg. Flygbolag som flyger från Sverige till Mallorca är bl.a. Norwegian Air Shuttle, SAS och Ryanair.

Bra att ha i åtanke när du ska boka biljetter till Mallorca

När man reser till Mallorca så är det ett nationellt ID-kort eller giltigt pass som gäller. Det är även klokt att ansöka om ett Europeiskt sjukvårdskort från Försäkringskassan om man redan inte har ett sådant. Kortet, vilket man lätt kan ansöka om på nätet, visar att man har rätt till akut sjukvård inom EU om olyckan skulle vara framme. Man behöver inte vaccinera sig innan man åker till Mallorca.

Upplevelser på Mallorca

Vad som är så fängslande med Mallorca är väldigt lätt att förstå när man inser vilken breddgrad ön befinner sig på. Den milslånga kustlinjen bidrar med en enorm variation av olika vattenrelaterade aktiviteter. Här kan man ha allt från en klassisk strandsemester till lite mer äventyrligt så som vindsurfing och snorkling. Att bara promenera runt i staden är en fröjd för ögat då ön har en rik historia och har influerats av väldigt många olika kulturer. En annan aktivitet som är uppskattad av många är att hyra bil och ta en biltur runt ön – Mallorca bjuder på ett geografiskt mångfacetterat landskap.

Missa inte:

Katedralen Le Seu. Är du intresserad av arkitektur så är katedralen Le Seu med sitt arabiska ursprung något som du inte får missa. Byggd 1601 och lika ståtlig då som nu. Var ute i god tid för kön kan ibland växa sig lång väldigt snabbt.

Tapas. Vanligtvis serveras tapasrätter i form av tilltugg men rätterna är så pass stora att middagen kan få utebli. Testa Chorizo al vino – Chorizo tillagad i vin, som är en klassiker i det Spanska köket.

Vandring. Mallorca har fantastiska vandringsleder med den massiva bergskedjan Sierra de Tramuntana i väst och de lite mer mildare bergen Sierra de Llevant i öst. Damma av vandringskängorna och ge dig ut på en av lederna så som många andra före dig. Den bästa säsongen för att vandra är på vintern, våren eller hösten. Sensommaren och hösten är lågsäsonger och då är ofta priser för både boende och flyg mycket lägre och temperaturen är mycket behagligare.