Select Page

Flyg till Paris

Paris – med sitt skimmer och konstanta förnimmelse om kärlek, är en av Europas få riktiga storstäder. Med sina nio miljoner invånare är denna multikulturella metropol ett populärt resmål. Här har man chansen till att uppleva en fantastisk atmosfär, fylld med historia och kultur – boka ditt flyg till Paris och bege dig redan nästa helg.

Billiga Flyg till Paris

Från Stockholm – Arlanda (ARN) och Göteborg – Landvetter (GOT) går många direktflyg till Paris (CDG).

Man flyger till Charles-De-Gaulle (CDG) som ligger 25 kilometer nordöst om Paris. Från flygplatsen tar man sig vidare via taxi, buss eller tåg. Taxi kostar mellan 50-70€ och kan ta alltifrån 25 minuter till 1 timme beroende på trafiken. Väljer man att åka tåg, som är det snabbaste sättet, stannar det på några stationer längst med vägen. Tidsmässigt kan man räkna med en 30-40 minuters resa. Väljer man att åka buss, tar det mellan 40 minuter och 1 timme. Buss och tåg är ungefär lika billigt. Charles-De-Gaulle är inte den enda flygplatsen man kan flyga till, Paris har nämligen två andra flygplatser också: Beauvais (BVA) som ligger cirka 75 kilometer från Paris och Orly (ORY) som ligger cirka 13 kilometer från Paris. Orly är en personlig favorit för många resenärer då det tar knappa 20 minuter att nå Paris.

SAS, Norwegian Air Shuttle och Air France är flygbolag som flyger till Paris. Paketresor där hotell och flygstol ingår finns det många erbjudanden om så kolla upp det innan du bestämmer dig för vad du ska boka.

Bra att ha i åtanke när du ska boka biljetter till Paris

Frankrike är medlem av EU så nationellt ID-kort eller giltigt pass är det som krävs för att kunna resa dit. Visum krävs inte för svenska medborgare. Det är även klokt att ansöka om ett Europeiskt sjukvårdskort från Försäkringskassan om man redan inte har ett sådant. Kortet, vilket man lätt kan ansöka om på nätet, visar att man har rätt till akut sjukvård inom EU om olyckan skulle vara framme. Inga speciella vaccinationer krävs för att resa till Frankrike. Valutan man använder sig av är Euro. Kortbetalning accepteras men se alltid till att ha småpengar då en del ställen har ett kortminimum.

Upplevelser i Paris

I en stad som har allt – god mat, konst, spännande mode, kreativa kvarter och pulserande uteliv, vad väljer man? En sak är säker, ingen som reser hit kan bli besviken på utbudet. Ta ett glas vin på existentialisternas kafé på Boulevard Saint-Germain eller en kaffe på Strindbergs favoritkrog i Montparnasse.

Missa inte:

Eiffeltornet. Ett av de absoluta måsten är så klart Eiffeltornet. Med sina 324 meter, lockar det klassiska och ståtliga Eiffeltornet miljoner turister varje år. Utsikten från toppen är nervpirrande och konstruktionen i sig fascinerande. Eiffeltornet är en dragningskraft i sig och är idag en av Paris mest kända signaturbyggnader.

Louvre. Reser man till Paris så är det även ett måste att besöka museets museum. På Louvren hittar man oerhörda mängder klassisk konst och här hänger bland annat Mona Lisa av Leonardo da Vinci. Testa att ställa dig framför henne och sedan röra dig åt sidorna – du kommer att upptäcka varför namnet ”Mona Lisas hemlighet” myntades från första början. På Louvre kan man tillbringa timmar utan att känna att man har tagit in allt och det är ett museum som man inte vill missa att besöka. Perfekt för de regniga dagar.

Montmartre. Vandrar över till Montmartre, Paris mest bohemiska område, till den vackra kyrkan Sacré-Coeur, och ta del av en obeskrivlig utsikt över hela Paris från toppen av berget kyrkan står på. Området i sig har ett stort utbud av restauranger och caféer, det ena mer franskt än det andra så unna dig själv en gastronomisk upplevelse också och prova Frankrikes onämnda nationalrätt – sniglar.

Maison Blanche. Stället som garanterar en av de bästa vyerna över Paris med Eiffeltornet i bakgrunden. Det går bra att enbart ta en drink på terrassen. Glöm inte kameran för utsikten är för bra för att inte föreviga på bild.

Picknick vid Seine. Var en Parisare och plocka med dig franska läckerheter och förtär dem vid flodbankarna längst med Seine.

Brasserie Flo. Ett perfekt brasserie för dig som vill uppleva fransk kokkonst när den är som bäst. Det är alltid liv och rörelse på stället och förvänta dig inte att servitörerna kan annat än franska. Men det är charmen med detta brasserie då det är genuint franskt enda ut i fingerspetsarna. Menyn bjuder på rustika franska rätter så som panerad sjötunga, skaldjur och så klart, anka.