Select Page

Flyg till Phuket

Med sitt tropiska klimat och breda sortiment av olika aktiviteter är Thailands största ö, Phuket, en turistmagnet. Ön har satt Thailand på kartan och staden är ett paradis som många återkommer till. Fina stränder, korallrev, mystiska grottor med gömda skatter, och intensivt nöjesliv som slutar långt efter det att solen har gått upp är vad staden har att erbjuda.

Phuket är beläget i Phang Nga-viken som är full av roliga utflyktsmål. Mest känd av dem alla är kanske Ko Phi Phi, två öar som oftast visas på turistbroschyrer och som du lättast tar dig till med en utflyktsbåt från Phukets hamn. Buss in till Phuket stad kan man också ta om man är sugen på att uppleva annat än turisthotell och souvenirbutiker. Phuket beskrivs ofta som en stillsam thailändsk landsortsstad med ett restaurangutbud utöver det vanliga. Det vibrerande nöjeslivet och de alltid så välfyllda kustremsorna fortsätter att locka miljontals varje år.

Billiga flyg till Phuket

Från Stockholm – Arlanda (ARN) och Göteborg – Landvetter (GOT) går det flyg till Phuket. Direktflyg går att finna men många avgångar kräver en eller två mellanlandningar. Man flyger från Stockholm Arlanda Airport (ARN) och från Landvetter (GOT). Man landar på Phuket International Airport (HKT) som är den näst mest trafikerade flygplatsen i Thailand. Den är lokaliserad cirka 32 kilometer från centrala Phuket. Därifrån kan man ta både flygbuss och lokala bussar in till staden om man vill resa billigt. Även taxi och minibussar finns men i en lite dyrare prisklass.

Phuket är en stor ö så enklast är det att åka taxi eller tuk-tuk. Vill man åka buss så kör de bara dagtid.

Det är ett flertal flygbolag som tar dig till Phuket – Qatar Airways, Thai Airways och SAS Scandinavian Airlines är dock de vanligaste.

Bra att ha i åtanke när du ska boka biljetter till Phuket

När du reser till Phuket som kommer du att behöva ha med dig en giltig resehandling i form av ett pass eller ett nationellt ID-kort. När du reser in till en internationell flygplats får du normalt ett visum för 30 dagar, som går att förlänga vid behov. Innan du reser iväg se också till att ha en giltig och bra reseförsäkring. De flesta sjukhus i Thailand kräver att man visar en försäkring eller förhandsbetalar innan de kan börja någon vård. Detta även i krissituationer. Inför din resa till Phuket så rekommenderas du att vaccinera dig mot hepatit A och mot hepatit B. Det är också bra att känna till att den thailändska kungen är högt aktad i landet så yttra inte något kränkande mot kungahuset för det kan i värsta fall leda till fängelsestraff då det betraktas som ett allvarligt brott mot lagstiftningen. Under monsuntiden (maj-oktober) så kan det förekomma mycket kraftiga strömmar i vattnet. Var extra uppmärksam på detta och håll barn under konstant uppsikt. Tar du specifik medicin? Ett tips är att se över lagarna kring införsel av läkemedel till Thailand om du ska ta med dig detta för t.ex. så är en del ADHD-mediciner förbjudna att ta in i landet. Håll i dina värdesaker när du är på bussar, båtar och tåg. Phuket är vanligtvis en säker stad men det är alltid bra att ha uppsikt över situationen man befinner sig i.

Upplevelser i Phuket

Långa kravlösa dagar på stranden, svalkande juicer och solstolar så långt ögat kan nå – Phuket är garanterat att ge en oförglömlig tid. Upptäck öns många stränder, Karon Beach med sin kilometerlånga strand och Ko Phi Phi med sitt fantastiska snorkelvatten.

Missa inte:

Splash Jungle Water Park. Vattenparken som älskas av både stora och små.

Big Buddha statyn. Högst upp på berget Nagakerd finns en 45 meter hög staty som kallas Big Buddha och väl på plats kan man köpa en marmorbit som man kan skriva en hälsning på. Denna skänker man sedan till munkarna så att de kan fortsätta bygga på statyn.

Phang Nga bukten. Känner du dig paddlingssugen så kan du vid Phang Nga bukten hyra kanot och paddla dig in till en häftig lagun. Förutom paddlingen får du även chansen att se härlig djurflora med olika arter där inne i grottorna.

Leam Promthep. Åk till Phukets södra spets och upplev en fantastisk solnedgång.

Maten. Sätt smaklökarna i arbete och missa inte några av de lokala rätterna. Testa Tom Yam Kung som är en utsökt räksoppa kryddad med citron, chili och koriander. Eller varför inte Yum plaa duk som är en kryddig fisksallad med friterad fisk, chili, lime och lök.

Nai Harn. En strand som fortfarande idag inte är exploaterad. Långgrunt och med massa små vikar intill sätter den dig i ett rofyllt sinnestillstånd och ger dig möjlighet till att totalt slappna av. I förgrunden finns det ett vackert tempel dessutom.

Res. Åk från ett väderstreck till ett annat. Norr till söder eller söder till norr. Detta kan göras på en dag och det finns inget bättre sätt att lära känna ön på.