Select Page

Flyg till Thailand

Thailand – med sina långa kustlinjer och småöar är rena paradiset. Beläget mellan Indiska oceanen och Sydkinesiska sjön, breder landet ut sig och stoltserar som det bad- och snorkelparadis det är. Här har man även nära till djungeln samtidigt som man kan ta del av de alltid så glimmande turkosa vattnet. Klimatet är dessutom tropiskt vilket innebär att temperaturen aldrig sjunker under 18 grader.

Billiga Flyg till Thailand

Från Stockholm – Arlanda (ARN) och Göteborg – Landvetter (GOT) går det flyg till Thailand.

Man flyger till Phukets internationella flygplats (HKT) som ligger på den norra delen av ön. Flygplatsen är rätt så liten och det är lätt att orientera sig. Väljer man att åka med taxi in till Patong, tar det cirka 40 minuter. Det är vanligt att man gör upp om priset innan man sätter sig i taxibilen så räds inte om chauffören inte sätter igång taxametern. Man kan även åka med de många minibussarna som går från flygplatsen. Väljer man att ta den kommunala bussen till Phuket så tar det cirka en timme utan några andra stopp på vägen. Thailands andra stora flygplats är den i Bangkok (BKK) som är mer trafikerad än den i Phuket.

Den billigaste månaden att resa är i november. Flygbolag som flyger dit är bl.a. Norwegian Air Shuttle, Thai Smile, Aeroflot, Qatar Airways, Emirates, Air China, Finnair, Bangkok Airways och SAS flyg. En mellanlandning är vanligt men reser man med Thai Airways från Arlanda i Stockholm så är det med direktflyg. Det är väldigt lätt att resa inom landet och bussarna är väldigt billiga.

Bra att ha i åtanke när du ska boka biljetter till Thailand

När man reser till Thailand som kommer man att behöva ha med sig en giltig resehandling i form av ett pass eller ett nationellt ID-kort. Visum, som gäller i 30 dagar, införskaffas där på plats. Väljer man att stanna utöver det så går det att förlänga väl på plats och är inget omständligt. Innan man reser iväg se också till att ha tecknat en bra reseförsäkring. De flesta sjukhus i Thailand kräver att man visar en försäkring eller förhandsbetalar innan de kan börja någon vård. Detta även i krissituationer. Inför resan till Thailand så är vaccinering mot hepatit A och mot hepatit B att rekommendera. Det är också bra att känna till att den thailändska kungen är högt aktad i landet så yttra inte något kränkande mot kungahuset för det kan i värsta fall leda till fängelsestraff då det betraktas som ett allvarligt brott mot lagstiftningen. Ett tips är att se över lagarna kring införsel av läkemedel till Thailand om man använder men även ska ta med sig specifik medicin. För t.ex. så är en del ADHD-mediciner förbjudna att ta in i landet.

Upplevelser i Thailand

Thailand är ett mångfacetterat land när det kommer till utbudet av upplevelser. Och en sak är säker – åker man dit så lär man bli många upplevelser rikare, vad man än väljer att göra.

Missa inte:

Khao Yai. Några timmars skakig bussresa på en nordöstlig geografisk position om Bangkok, ligger denna oas. I parken kan man se exotiska fåglar, gibbonapor, tigrar och elefanter. Vattenfallet Heo Suwat, grottorna i Khao Sok, tjock djungel och köttätande växter är något som man kommer att få ta del av om man väljer att åka hit.

Marknader. Marknader finns det gott om i Thailand. Hittar du något du vill köpa så ta fram dina prutarförmågor och du ska se att du gör otroliga fynd.

Matupplevelsen. Det enorma utbudet av råvaror, kärleken till maten och mångfalden av rätter gör Thailand till ett av de bättre kulinariska länderna. Det thailändska köket blandar sött, surt, starkt och nyttigt – och servera det i form av ett konstverk. Bara det är en fröjd för ögat.

The Bangkok Tree House. Ovanför den thailändska huvudstaden har man möjligheten att bo på ett ekosmart sätt – i träden rättar sagt. Vid nationalparken Khao Sok, kan du hyra in dig i djungelns kronor och ha exotiska fåglar som grannar.

Erawan. Nationalparken som ligger nordväst om staden Kanchanaburi i centrala Thailand är en dragningsplats för den som vill uppleva naturen när den är som bäst. Det finns sju nivåer av vattenfall och pooler. Pittoreska dammar och lummig natur är vad som kan förväntas.

Wat Chantaram. Beläget i centrala Thailand vid Sakae Krang-floden, ligger detta glastempel. Det är thailändarnas bevarade hemlighet då många turister inte känner till det. Här kan du promenera runt bland vackra byggnader tillsammans med buddhistiska munkar. Känn lugnet svepa över dig medan du insuper atmosfären.